Van 15 t/m 22 November 2018 organiseert B2Benelux en Iamorocco een handelsmissie naar Marokko. De nadruk van de reis ligt vooral op de steden Casablanca-Rabat-Oujda-Berkane-Nador-Tanger-Tetouan en Al Hoceima . De focus van deze handelsmissie ligt op de dienstverlening en toelevering in de sectoren ‘Toerisme’ , ‘Offshoring’ , ‘ICT&Telecom’ , ‘Landbouw’  ,etc . De Marokkaanse overheid investeert veel in de ontwikkeling van de kuststeden en Noord-Marokko. Ook het bedrijfsleven speelt een grote rol in de economische ontwikkeling van deze twee regio’s. De uitbreiding van diverse steden, de verbetering van het wegennet en van de haven van Tanger, de investeringen in industriezones en van de toeristische infrastructuur zijn slechts enkele voorbeelden van recente ontwikkelingen. Kortom Marokko ontwikkelt zich in rap tempo en dit biedt kansen voor Nederlandse ondernemers. Voor Nederlandse en Belgische bedrijven zijn er volop kansen op deze markt! Kijk hieronder voor meer informatie over deze handelsmissie. Indien u vragen en/of opmerkingen heeft, neemt u dan gerust contact met ons op.

Economie:

De Marokkaanse economie is erg afhankelijk van de landbouwsector. Deze beloopt weliswaar 15.3 % van het BBP, maar neemt ruim 40% van de werkgelegenheid voor haar rekening. Marokko wordt betiteld als een ‘’Emerging Economy’’. Het land is rijk aan grondstoffen (fosfaat), heeft één van de meest bevoorrade viswateren ter wereld en ligt aan zowel de Middellandse zee als aan de Atlantische Oceaan. In stedelijke gebieden aan de westkust ( Casablanca, Rabat, Kenitra) heeft men de beschikking over goede tot zeer goede infrastructuur; hier begint zich dan ook de industrie, diensten en de georganiseerde en geïrrigeerde landbouw zich te concentreren. De inflatie is de laatste jaren afgenomen en is laag in vergelijking met andere landen in de regio. In 2015 bedroeg hij 1,6 procent. Met een bevolking van 34.4 miljoen inwoners is Marokko één van de dichtstbevolkte landen van de mediterrane regio. De groei van het BBP bedroeg over 2015 7.3%.

Economische groei:

Met een economische groei van 4.5% in 2014 voert de Marokkaanse regering een beleid van economische liberalisering en modernisering. De regering probeert hiermee de werkgelegenheid en de sociale omstandigheden te verbeteren en het platteland en de Noordoostelijke provincies te ontwikkelen. Door het verhogen van de productiviteit, vergroten van de export en het aantrekken van investeringen tracht de regering een jaarlijkse groei van 6 procent te bereiken. Tussen 2015 en 2016 bedroeg de gemiddelde groei echter 4 procent.

Voorlopig programma:

Er wordt een uitgebreid bezoek gebracht aan een aantal instanties in Rabat, Casablanca, Tanger, Oujda etc. We bezoeken de Nederlandse en Belgische ambassade en verzorgen daar op maat match-making met aanwezige bedrijven en instellingen. Daarnaast bezoeken we de internationale Offshoring zone in Rabat om daar ondernemers, overheden en instellingen te ontmoeten. En het hoogtepunt wordt Oost en Noord. Deze twee regio’s is één van Marokko meest kansrijke en snelst groeiende economische gebieden. Verder zijn daar aantal afspraken gepland met o.a.: Voorzitter van regio, Burgemeester van Tanger, Nador, Al Hoceima en Oujda, en bezoek aan de haven en industrie zones, etc. Parallel aan ons zakelijk bezoek aan Marokko hebben wij ook tijd voor een cultureel programma om kennis te maken met Noord en Oost Marokko.

Deelname:

De kosten van deelname bedragen € 300 per bedrijf. Reis- en verblijfkosten en individuele tolken zijn niet inbegrepen. B2Benelux en Iamorocco bieden een aanvullend pakket aan, bestaande uit vluchten, hotels en transfers. Voor de 9-daagse (8 nachten) reis bedragen de kosten voor dit aanvullende pakket tussen de € 750,00 en € 900,00. Het dienstenpakket omvat de organisatie van de individuele matchmaking, deelname aan de collectieve programmaonderdelen, vermelding van uw bedrijfsprofiel in het missieboekje, collectief lokaal vervoer en ondersteuning door de organisatie tijdens het verblijf in Marokko.

Aanmelden:

U kunt zich tot vrijdag 01 Oktober 2018 aanmelden via: info@b2benelux.com B2Benelux behoudt zich het recht voor, een bedrijf van deelname aan de missie uit te sluiten indien het bedrijf niet past binnen de doelstellingen en het profiel van de missie. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met ons.