In algemene zin wordt onder offshoring verstaan de verplaatsing van bedrijfsprocessen naar een onderneming in een lagelonenland dat geografisch ver verwijderd is van de opdrachtgever.

Offshoring heeft een geweldige vlucht genomen, waardoor diverse ontwikkelingslanden, zoals Marokko, een rol van betekenis zijn gaan spelen op de wereldmarkt. Veel ondernemingen kiezen nu voor offshoring omdat de overheadkosten lager liggen in offshore-locaties als Marokko.

Voordelen Offshoring

Offshoring is voor veel bedrijven heel aantrekkelijk geworden, vooral vanwege de mogelijkheid van aanzienlijke kostenbesparing. Op offshore-locaties als Marokko zijn de arbeids- en operationele kosten in verhouding laag. Met offshoring kunt u dus profiteren van het verschil in arbeidskosten, aangezien het werk er voordeliger wordt gedaan dan in eigen land of intern. Zo kunt u uw overhead en infrastructurele kosten tot een minimum beperken, evenals problemen met personeelsbeheer.

Kostenvermindering mag dan de belangrijkste reden zijn om bedrijfsprocessen in een ander land te laten uitvoeren, maar er zijn nog meer voordelen verbonden aan offshoring bij B2Benelux:

 • Focus op kernfuncties
 • Toegang tot een nieuwe pool van getalenteerde medewerkers
 • Toegang tot nieuwe markten
 • Er zijn dus uiteenlopende redenen waarom uw bedrijf kan besluiten tot offshoring, al naargelang uw bedrijfsdoelen. Wat de reden ook is, offshoring heeft alleen dan zin als het zich vertaalt in aanzienlijke kostenbesparingen en hoogwaardige, concrete resultaten. En dat vindt u bij B2Benelux

  3 van 3 items

  Calculeer:
  Sorteer bij:
  Volgorde: