De 13e regio, is een initiatief van de Algemene Confederatie van Ondernemingen van Marokko (CGEM), in samenwerking met het Ministerie van Marokkanen dat zich in het buitenland bevindt en migratieaangelegenheden, om Marokkaanse ondernemers die werken door te verenigen en te verenigen de wereld.

De 13e regio is een digitaal platform waarmee MeM verbinding kan maken met en toegang kan krijgen tot de hoofddiensten van de CGEM. Inclusief online registratie, permanente toegang tot de MeM-galerij waarmee ze een showcase voor hun productaanbod kunnen hebben en ook de toepassing MeM Business kunnen gebruiken, gespecialiseerd in elektronische economische uitwisseling. Ik specificeer dat andere specifieke diensten voor de MeM in ontwikkeling zijn, namelijk de gepersonaliseerde ondersteuning voor hun activiteiten in Marokko: investeringen, handel, partnerschappen en relaties met de administratie. Het is ook de voorbereiding van opleidings- en uitbreidingsprogramma’s voor technische operaties en het milieu in Marokko (banken, douane, CNSS, regionale investeringscentra), de start van bijstandsprocedures voor de verdediging van rechten, bevoorrechte contacten via het CGEM-netwerk en deelname aan gespecialiseerde forums en seminars. Ten slotte zal een wetenschappelijk comité worden opgericht om de behoeften en verwachtingen van de MeM’s te analyseren, de acties te bewaken en procedures en diensten samen met de CGEM-partners op te zetten.

MDM Invest: Een fonds die de investeringen van MRE bevordert:

Als onderdeel van maatregelen om investeringen van Marokkanen overal ter wereld in hun land van herkomst aan te moedigen en om dit enthousiasme van de diaspora voor ondernemerschap te ondersteunen, blijft Marokko zijn aanbiedingen vermenigvuldigen. Het is binnen dit kader dat de staat het “MDM Invest” -fonds heeft opgezet. “Het is een voordelig instrument omdat het een subsidie ​​van maximaal 5 miljoen DH biedt en 10% vertegenwoordigt van het quotum van de Marokkaan die in het buitenland in het project woont”, legt Caisse centrale uit. garantie (CCG). Dit fonds richt zich op investeringsprojecten van ten minste een miljoen dirhams. De vereiste kapitaalinbreng is 25% in vreemde valuta en het saldo van de financiering kan worden verstrekt door een bijdrage in contanten of door een banklening die kan worden gegarandeerd door de CGC. Volgens het Fonds zijn “de middelen die beschikbaar zijn onder dit fonds bijna volledig vastgelegd, waardoor het mogelijk is om investeringen te financieren in de orde van grootte van 233 miljoen dirhams, waarvan 22 miljoen toegekend onder subsidies”.

Voor meer informatie neem contact met ons op!